A közszférában egyenlőség van

 • Értesítő a rovat cikkeiről

A nemzetgazdasági miniszter szerint a közszférában ugyanannyit keresnek a nők, mint a férfiak. 

Magyarországon a közszférában lényegében eltűnt a különbség a nők és a férfiak bére között, azonban a magánszféra és a piaci viszonyok világában ez az esélyegyenlőség még nem teljesen érvényesül - mondta a nemzetgazdasági miniszter egy hétfői budapesti szakmai fórumon.

Munkajogi kiskönyvtár sorozat

A munka díjazása - 2. átdolgozott kiadás - dr. Kártyás Gábor

Külföldiek magyarországi foglalkoztatása - dr. Ács Vera Judit

Munkajogi kárfelelősség a gyakorlatban - dr. Hanyu Henrietta

Varga Mihály a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. szervezésében rendezett konferencián hozzátette: ezen a téren még van teendője a kormánynak, de a kabinet elkötelezett amellett, hogy semmiféle különbség ne legyen.

A tárcavezető előadásában kiemelte, a turizmus rekordévet zárt tavaly, és ebben a jó eredményben a nők kulcsszerepet játszottak.

(MTI)

 • Értesítő a rovat cikkeiről
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

A munkajog.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • kérdőjelek, válasz

  Járulékcsökkentés, vendégmunkásbarát szabályozás, közszféra leépítése, nagyobb távolság a közmunka- és minimálbér között, munkaerő-kölcsönzési rendszer térnyerésének elősegítése is szerepel a javaslatok között.

 • női munkavállaló

  Közel 300 ezren keresnek állást, miközben mintegy 100 ezer munkahely betöltetlen, írja a Napi.hu

 • nő

  Hogy a nyugellátást korlátozni kell-e a keresőtevékenység miatt, a nyugdíjtörvény szerint függhet a kereset mértékétől, vagy a jogviszony típusától - utóbbi eset független a kereset összegétől és a nyugdíjas életkorától.

 • vonat

  2017. január 1-jétől nő a munkába járás költségtérítésének mértéke, ami a munkaerő mobilitásának elősegítését célozza. A módosítás lényege, hogy a saját gépkocsival munkába járók költségtérítése a 9 Ft/km helyett 15 Ft/km lesz. 

   

 • egyezség, kézfogás

  November 1-jén indul a Munkaügyi Tanácsadó és Vitarendező Szolgálat. A szolgáltatás céljáról és működéséről beszélgettünk Dr. Kun Attilával, Dr. Szabó Imre Szilárddal és Dr. Takács Gáborral.