A munka törvénykönyve módosítása

A 2013. június 22-én kihirdetett, az egyes törvényeknek a távolléti díj számításával és a közpénzek szabályozásával összefüggő módosításáról szóló 2013. évi CIII. törvény – túlnyomórészt 2013 augusztus 1-jei hatállyal – számos ponton módosítja a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényt (a továbbiakban: Mt.). A továbbiakban a törvényszöveget követve sorra vesszük az Mt. érdemi módosításait, a szabadság kiadásával kapcsolatos szabályok kivételével, amelyekkel külön cikk foglalkozik (lásd a Módosulnak a szabadságra vonatkozó rendelkezések című cikkünket).

A munkáltató személyében bekövetkező változással kapcsolatos
és a munkaviszony megszűnésével kapcsolatos módosítások

Az Mt. 36. § (2) bekezdésének módosítása a munkáltató személyében bekövetkező változással kapcsolatosan kibővíti a felszámolási eljárás tekintetében a munkavállalók közvetlen tájékoztatáshoz való jogát. A módosítás értelmében felszámolási eljárás során is alkalmazni kell az Mt. 38. § (2) bekezdését, azaz amennyiben az átadó munkáltatónál – az Mt. 236. § (1) bekezdésében...

Fizetős tartalom

Tisztelt Látogatónk! Ez a tartalom vagy funkció csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

Kattintson további termékeink és szolgáltatásaink listájához!

Hozzászólások

Hozzászóláshoz lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, vagy regisztráljon!

Újdonságok

 • baba

  Adó- és járulékkedvezményekkel, a „szocpol” kiterjesztésével, valamint új bölcsődei helyekkel támogatja a kormány a vágyott gyermekek megszületését.

 • bevásárlás

  Csak néhány kivételes üzlet tarthatna nyitva vasárnaponként márciustól – írja a Magyar Nemzet.

 • kockák, dobókocka, szerencsejáték, játék

  A munkahelyi igények változásával a HR kiválasztási és tréning területein eddig alkalmazott módszerek is változtak. A cégek kihasználva azt, hogy mindenki szeret játszani, technológiai újításokat vezettek be. Ezek közül egyik a játékosítási, úgynevezett gamification program. Az idén harmadszor megrendezett népszerű truBudapest találkozón jelentős érdeklődésre tartott számot a több mint 75 éve piacon lévő nemzetközi olajtársaság, a Mol Nyrt. fejlesztési és stratégiai HR vezetőjétől, az EcoSim Kft. és a GE Healtcare gamification programja. A GE Healthcare recruiterét és a gamification program fejlesztőjét, az EcoSim Kft. sales marketing vezetőjét kérdeztük. 

 • Orbán Viktor

  A jövő évi költségvetési törvényjavaslat közelebb viszi az országot a teljes foglalkoztatottsághoz – mondta közrádiónak Orbán Viktor miniszterelnök.

Bejelentkezés

bejelentkezés
Elfelejtett jelszó