A munka törvénykönyve módosítása

A 2013. június 22-én kihirdetett, az egyes törvényeknek a távolléti díj számításával és a közpénzek szabályozásával összefüggő módosításáról szóló 2013. évi CIII. törvény – túlnyomórészt 2013 augusztus 1-jei hatállyal – számos ponton módosítja a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényt (a továbbiakban: Mt.). A továbbiakban a törvényszöveget követve sorra vesszük az Mt. érdemi módosításait, a szabadság kiadásával kapcsolatos szabályok kivételével, amelyekkel külön cikk foglalkozik (lásd a Módosulnak a szabadságra vonatkozó rendelkezések című cikkünket).

A munkáltató személyében bekövetkező változással kapcsolatos
és a munkaviszony megszűnésével kapcsolatos módosítások

Az Mt. 36. § (2) bekezdésének módosítása a munkáltató személyében bekövetkező változással kapcsolatosan kibővíti a felszámolási eljárás tekintetében a munkavállalók közvetlen tájékoztatáshoz való jogát. A módosítás értelmében felszámolási eljárás során is alkalmazni kell az Mt. 38. § (2) bekezdését, azaz amennyiben az átadó munkáltatónál – az Mt. 236. § (1) bekezdésében...

Fizetős tartalom

Tisztelt Látogatónk! Ez a tartalom vagy funkció csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

Kattintson további termékeink és szolgáltatásaink listájához!

Hozzászólások

Hozzászóláshoz lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, vagy regisztráljon!

Újdonságok

 • iskola

  A költségvetési javaslat 101 500 forinthoz kötné a pedagógusok illetményének vetítési alapját a minimálbér helyett - hívta föl a figyelmet a PDSZ.

 • Liga

  Megtartja pénteken a Kossuth téren, 15 órakor demonstrációját a Liga, nem jutottak dűlőre a tárgyalóasztalnál a kormánnyal.

 • pénz

  Szeptemberben 2,4 százalék volt a havi bruttó és nettó átlagkeresetek emelkedése, a közfoglalkoztatottak nélkül számítva az éves növekedési ütem 4,4 százalék volt - közölte a KSH.

 • teherfuvarozás

  Nemzetközi közúti árufuvarozással foglalkozó cég munkaidőkeretben olyan munkavállalót foglalkoztat, akit Magyarországon honosítottak - így tudomásom szerint magyar állampolgár -, viszont magyarországi bejelentett lakcíme nincs, csak román. Kérdésem az lenne, hogy a dolgozó megkaphatja/kérheti e - igazolás nélkül - a napi 40 Eurónak megfelelő forintösszeg költségtérítést arra az időre, amikor Romániába teljesít fuvart?

Bejelentkezés

bejelentkezés
Elfelejtett jelszó